Upptäckarna

Dags att välja förskola?

Hos oss på I Ur och Skur Upptäckarna i Slimminge får barnen en lugn, trygg och utvecklande förskoletid i en liten barngrupp om ca. 25 barn i åldrarna 1 till 6 år; Knoppar, Knyttar och Mullar. Vår viktigaste resurs är den engagerade och varma personalen som planerar en stimulerande verksamhet anpassad efter barnens ålder och intressen.

Som certifierad I Ur och Skur-förskola är natur och utomhuspedagogik stommen i vår verksamhet.

Mulle i skogen

Din roll som förälder

Som Upptäckarförälder innesluts du i en stor gemenskap nära barnens vardag. På Fixardagar, som hålls varje termin, arbetar vi gemensamt med att förbättra skolans ute- och inne miljöer.

vintervy

Upptäckarnas kök

Härliga dofter sprider sig i lokalerna när våra skickliga kockar tillagar dagens måltider. De lagar alltid maten från grunden, med färska råvaror och med smaker som uppskattas av barnen. Maten innehåller mycket grönsaker och vi eftersträvar att använda ekologiska varor så långt som möjligt.

Du kan läsa mer om vår matpolicy här.

En dag hos Upptäckarna

Varje förmiddag samlas barnen till sång, samtal och fruktstund. Dagen fortsätter sedan med lek och pedagogiska aktiviteter för de olika åldersgrupperna. Efter lunchen, som äts ute när väder och temperatur tillåter, sover Knopparna middag i vindskyddet medan Knyttar och Mullar läser, bygger Lego eller spelar spel tillsammans. Lika spännande och inspirerande som trädgården är för utelek, lika inbjudande och mysiga är inomhuslokalerna. Efter mellanmålet fortsätter leken, då ofta utomhus. När barnet hämtas för dagen finns det alltid tid att prata om dagen en stund med personalen. Hoppas att ni känner er varmt välkomna till oss.

Vi ses!