Förskolechef

Platsbeskrivning

Är du en förskolechef eller lockas du av att få driva och utveckla verksamhet och personal på en förskola med fokus på pedagogik och friluftsliv? Skulle du vilja jobba på en arbetsplats som präglas av öppenhet, små barngrupper och mycket skratt? I så fall kan du vara den vi söker.

Upptäckarna är en I Ur och Skur-förskola som ligger i den lilla skånska byn Slimminge, 5 km norr om Skurup. Vi bedriver verksamhet i Friluftsfrämjandets anda med 25 glada barn i åldrarna 1-5 år, fördelade på grupperna Knoppar, Knyttar och Mullar. Vi är utomhus på vår rymliga, fantastiska gård så mycket det går, men har även fina och väl fungerande inomhuslokaler som används när det behövs. Personalen består av fyra medarbetare i barngruppen inklusive förskolechefen och två kockar som lagar god och näringsrik mat från grunden.

Om tjänsten

Vi söker nu en förskolechef vars huvudsakliga ansvarsområden är att:

  • driva och vidareutveckla verksamhet och personal
  • ansvara för våra pedagogiska metoder och förskoleverksamhetens övergripande kvalitet
  • planera, handleda och stötta personal, inklusive tillfällig personal som vikarier och föräldrar
  • i tjänsten ingår även att arbeta och ha huvudansvar för en av barngrupperna, och leda aktiviteter i enighet med läroplanen
  • självständigt planera och utföra administrativa uppgifter såsom inköp, nyinskrivningar, bidragsansökningar, budgetarbete med mera
  • företräda och representera förskolan i kontakter med kommun, barnhälsovård, andra förskolor samt familjer som är intresserade av lediga barnomsorgsplatser
  • välkomna och introducera nya medlemmar i föreningen, samt informera om förskolans pedagogiska inriktning, rutiner och ordningsregler med mera
  • hålla en tät dialog med arbetsutskott och övriga föräldrar i styrelsen

En central aspekt av rollen är att vara en god förebild för medarbetare, föräldrar och barngrupp samt arbeta för att stärka en kultur som präglas av öppenhet, transparens och ansvarstagande. Du förväntas ta en aktiv roll i dialogen med styrelsen, ta ägarskap över dina ansvarsområden, och vara såväl lyhörd som tydlig mot personal och föräldrar. Du kommer få stor frihet att utforma ditt arbete utifrån gällande styrdokument.

Tjänsten är på deltid med önskad start augusti 2020, men för rätt person kan det finnas möjlighet att diskutera andra upplägg.

Din bakgrund

Önskvärt är att du har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Meriterande är också att du har erfarenhet av att handleda pedagoger.
Du har en examen som förskolelärare eller lärare med inriktning mot de yngre åldrarna, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet eller annan utbildning. Vi tror att du har några års erfarenhet som förskolechef eller -lärare, gärna från I Ur och Skur-verksamhet. Du har kunskap om skollagen och läroplanen samt har insikt om ansvaret som följer med att vara förskolechef. Vi ser det som meriterande om du har vana av att utveckla pedagogik.

Som person är du glad, positiv, flexibel och trygg i dig själv. En förutsättning för att lyckas i tjänsten är att du brinner för att utveckla både förskoleverksamhet och personal. Du är lyhörd, ödmjuk och samarbetsinriktad samtidigt som du är självgående och har goda ledaregenskaper. Vidare föregår du med gott exempel och omsätter dina kunskaper i praktiken i syfte att bidra till både barnens och gruppens utveckling.

För att söka till tjänsten, vv skicka CV och brev till personal.upptackarna@gmail.com. Vi genomför löpande urval och ser därför gärna att du skickar din ansökan snarast möjligt. Sista ansökningsdag är dock 14 juni.